Bibliotheken

Met onze complete productlijn automatiseer je jouw bibliotheek volledig.

Wat wij doen voor bibliotheken

Niet alleen openbare bibliotheken, maar ook hogescholen en universiteiten kunnen bij ons terecht voor de meest innovatieve oplossingen voor zelfbediening en collectiebeheer. Ook jouw bibliotheek voorzien wij graag van kwalitatief hoogstaande self-service apparatuur. Ontdek het bij DUZZ ICT.

Inname-/uitleenstation

Handmatig materialen uitlenen en innemen kost veel kostbare tijd. Dit tijdmanagementprobleem los je op met een self-service inname-/uitleenstation.

RFID-werkplek

Op je werkplek wil je direct communiceren met je bibliotheek management systeem. Daarvoor koppelen we op de werkplek een RFID-antenne en -reader aan de pc.

RFID-labels

Wil je bibliotheekmaterialen kunnen identificeren en beveiligen, dan zijn RFID-labels nodig. Met deze labels kan onder meer een beveiligingspoort gegevens uitlezen.

Beveiligingspoorten

Diefstal van bibliotheekmaterialen voorkom je met een beveiligingspoort. Zodra deze een RFID-label met geactiveerde beveiliging detecteert, gaat het alarm af.

Sorteeroplossingen

Handmatig sorteren is een tijdrovende en vervelende klus zijn. Met onze sorteeroplossing worden ingeleverde materialen automatisch, efficiënt en foutloos gesorteerd.

Intelligente boekenkast

In een intelligente boekenkast ‘zien’ RFID-antennes ieder boek. Wordt een (nieuw) boek in de kast gezet, dan wordt het automatisch verwerkt in het bibliotheek management systeem.

Self-service apparatuur voor bibliotheken

Met het handmatig verwerken van boeken, tijdschriften en andere bibliotheekmaterialen verliezen je bibliotheekmedewerkers veel kostbare tijd. Tijd die ze beter kunnen (en willen!) besteden door in contact te zijn met klanten. Met onze oplossingen voor bibliotheken - van inname-/uitleenstations tot onze sorteeroplossing en handheld readers - automatiseer je terugkerende taken. Zo verlaag je de kosten én verhoog je het serviceniveau.


Serviceorganisatie voor bibliotheken

Als serviceorganisatie zijn wij bovendien dé ingang voor al jouw IT-gerelateerde problemen bij andere leveranciers. Je vindt in ons dus een leverancier voor self-service apparatuur en een volwaardige IT-partner. Op basis van een servicecontract behartigen wij graag jouw belangen bij derden. Of dat nu de partij is waar je jouw printers afneemt of de leverancier van jouw cashless betaalsysteem en betaalautomaten. Wij pakken ieder vraagstuk voor je op, om je bibliotheek zo goed mogelijk te laten draaien en jou te ontzorgen. En natuurlijk denken we ook graag eerlijk mee over nieuwe oplossingen. Of je daar nu een andere partij voor wilt inschakelen of dat wij dit zelf kunnen leveren.


ICT, IT infra én smart building-oplossingen voor bibliotheken

Ook ons totaalpakket aan oplossingen verdient tot slot een vermelding. Want hoewel bibliotheken ons vooral weten te vinden om onze self-service apparatuur, kunnen we jou ook op andere vlakken van dienst zijn. Zo kun je bij ons terecht voor ICT-oplossingen, zoals je werkplek in de cloud en telefonie. Dit combineren we met IT infra, denk aan het aanleggen, meten, certificeren en repareren van je netwerk of het inrichten van je serverruimte. En wil je van jouw bibliotheek een smart building maken, dan pakken wij dit ook slim voor je op.

Making it work